Gastro - vinska tura po severu Srbije - Vojvodina - Subotica - Palić

Ukus vina sa belog peska

Na put kroz blagorodnu ravnicu Vojvodine, na sever Srbije, polazimo u 10.00 sati iz Beograda.
 
Do naše prve odrednice, vinskog podruma "Vinski dvor" u Hajdukovu, očekuje nas 2 sata prijatne vožnje i interesantna priča našeg turističkog vodiča o prirodi, kulturi, običajima i ljudima ovog divnog kraja. Dragi naši prijatelji, pozivamo vas na naša putovanja kroz Srbiju.
 
 

Vina sa belog peska

 
Ceo ovaj region Bačke leži na pesku. Tlo je formirano od ostatka Panonskog mora. Zbog toga, vina iz ovog kraja Vojvodine nazivaju "vina sa peska". Izuzetno plodno zemljište, umereno - kontinentalna klima i znanje i tradicija kvalitetnih proizvodnje vina poziv su da se upoznamo sa vinom sa peska, buketom najlepših mirisa i asortimanom najdivnijih ukusa. Posetićemo vinski podrum, vinograde i voćnjake, degustirati 8 - 9 razničitih ukusa vina, koja se tradicionalno služe sa sirom i svežim jabukama. Uvereni smo da ova vina neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
 
Posle degustacije vina, kada sva vaša čula dobiju posebne note, dolazimo na jezero Palić - popularnu zonu odmora na severu Srbije.
 
 
 

Palić

 
Jezero Palić nalazi se na 10 minuta vožnje od vinskog podruma "Vinski dvor". Početak turizma na ovom prostoru datira još iz 19. veka. Na Paliću se nalaze moderni hoteli, vile, restorani, termalni bazen, sportski tereni koji su okruženi velikim zelenim parkom. Atrakciju za turiste predstavlja i Zoo vrt.
 
 
 

Subotica

 
Suboticu sa pravom nazivamo "grad - muzej". Silueta Gradske kuće (otvorena 1912. godine), koja dominira centrom grada. Izgrađena je u stilu secesije sa primesom mađarskog folklora. Trgove ispred Gradske kuće krase: Narodno pozorište sa šest korintskih stubova, Gradska biblioteka u stilu baroka, fontane i spomenici. U neposrednoj blizini Gradske kuće nalaze se Franjevački samostan u stilu neoromantizma i srpska pravoslavna crkva Sv. Vaznesenje Gospodnje u stilu neobaroka. Sakralni ansambl upotpunjava sinagoga, jedna od najinteresantnijih dostignuća ove vrste u svetu. Naš obilazak se završava kod palate Rajhl, jedne od najlepših u ovom delu Evrope. Dalje šetnjom kroz centar Subotice ćete videti i druge palate iz 19. i 20. veka različitih stilova arhitekture.
 
 

Salaš

 
Nalaziti se u Vojvodini, a ne posetiti salaše, je najblaže rečeno neoprostivo! Salaši su duša Vojvodine. Restorani sa jedinstvenom atmosferom i kuhinjom. Na salašu mogu da se vide ovce, koze, konji, patke, guske, kokoške... Stari vojvođanski salaši i dalje su centar života. Mesta gde se ljudi druže uz čašicu rakije, slušaju tamburaše i naslađuju tradicionalnim specijalitetima. Malo je reći da su salaši pravi raj za gurmane gde mogu da uživaju u telećem perkeltu uz domaće testo sa sirom, kolenici u sosu od rena i kajmaka, paprikašu od pevca sa knedlama, salašarskom pasulju, teletini i jagnjetini ispod sača, ovčijem paprikašu sa kupusom, vojvođanskim gulašu, svinjskim papcima, domaćoj krompirači, ćevapima, mućkalicom, pečenoj patki ili guski sa pekarskim krompirom, filiranoj ribljoj čorbi i mnogim drugim tradicionalnim jelima ovog kraja.
 
 
Polazak na izlet planiran je u 10.00 sati iz Beograda, povratak oko 19.00 časova. 
Naš vodič će se naći sa vama na recepciji vašeg hotela ili bilo kojoj drugoj dogovorenoj adresi.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu ekskurzije uračunate su degustacija vina, usluge turističkog vodiča i transfer.
 
 

Image

 

Licenca Organizatora Turističkih Putovanja 069 / 2022

 
         +381 60 572 02 55
      +381 64 130 05 25
    +381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23. Beograd. Srbija.

Media