O kulturi Srbije kroz vino, rakiju i hranu

Izlet u destileriju rakije i vinski podrum

Uzbudljivi gastro - vinski - rakija izlet po Srbiji. Preporučuje se svima, ko sa Srbijom hoće da se opozna kroz njene najkvalitenije napitke i hranu. Da sva čula uživaju. Za sladokusce i hedoniste. Pa da krenemo polako na izlet, uz čašicu najkvalitenije srpske rakije.
 

Avalski Toranj

(opciono - zavisi od vremenskih uslova. Ukoliko je vidljivost odlična, za početak idemo do Avalskog tornja).
 
Avala nije samo planina, ona je prirodna, istorijska i kulturna baština Srbije. Okružena borovom šumom, prepuna pešačkih staza i izvora sveže vode omiljeno je izletište za mnoge turiste. Danas se na našem izletu penjemo na njenu najvišu tačku. Avalski toranj je simbol Beograda. Kafeterija-vidikovac gde se možemo osvežiti se nalazi na 119. tom metru tornja, dok je najviša platforma namenjena za posetioce na 122. metru odakle se pruža fantastičan pogled i najlepša panorama Beogradskog okruga.
 

Destilerija i muzej Rakije – Bojkovčanka

 (degustacija rakije i obilazak muzeja).
 
Upoznajte tradiciju Srbije kroz njeno jedinstveno piće, rakiju koja će postati obavezan suvenir vama i vašim prijateljima. Za početak obilazimo jedinstveni muzej posvećen ovom univerzalnom piću vrhunskog kvaliteta i naravno, degustiramo 10 godina stare rakije uz tradiciono srpsko meze. Rakija Bojkovčanka nastala je u valjevskom kraju i postala je brend, zadržavši oblike neponovljive šljivovice. Tokom obilaska destilerije i muzeja rakije sa nama će biti naši domaćini pa imamo jedinstvenu priliku da saznamo sve šta nas zanima o ovom rajskom napitku.
 
U muzeju postoje eksponati za Ginisovu knjigu rekorda.. Ova vrsta rakije poredi se sa najkvalitetnijim svetskim alkoholnim pićima. Preko 500 medalja na međunarodnim i domaćim takmičenjima kao i titula svetskog šampiona u kategoriji žestokih alkoholnih pića iz 2007. godine najbolji su dokaz. Da napomenemo i to da je ova vrhunska rakija poslata i na svemirsku stanicu "Mir" kao poklon astronautima. Otkrijmo zajedno malu porodičnu tajnu, probajmo rakiju, doživimo, i ponesimo dosta utisaka sa sobom... A da napomeneo i to da se u ovu destileriju lako ulazi ali da se teško iz nje izlazi. Nekako nas ti ukusi, boje, čuda rakije uvek vraćaju nazad u nju.
 
 

 Vinogradi Grocka

 (prvoklasna gastronomija Srbije)
 
Najverovatnije jedan od najlepših pogleda na Dunav u Srbiji. Okružen vinogradima, rasadima raznog voća i cveća. Mesto koje posećuju državnici, diplomate, ambasadori, umetnicii i svi oni koji iskreno znaju da uživaju. Ostale su zapamćene reči Nila Amstronga "da je odavde pogled lepši nego sa meseca". I Sofija Loren je bila oduševljena, pa se čak jedan specijalitet naziva po poznatoj glumici. Restoran je poznat po izvrsnoj nacionalnoj srpskoj kuhinji. Sigurni smo da će te se i vi naslađivati svemu što ovo mesto pruža.
 
 

Vinarija Jeremić

(degustacija vina)
 
Posle odlične hrane, vreme je za vino. Stižemo u mesto Jugovo, u vinariju Jeremić. Osetićemo duhovnu i kreativnu vrednost vina kao proizvoda ove kuće. Nastala prvo kao porodična vinarija za sopstvene potrebe prerasla u modernu vinariju koja tradicionalne metode primenjuje kroz savremenu opremu i trendove. Želimo da doživimo vezu čoveka i vinove loze, da sjedinimo komunikacije posebnih čula mirisa i ukusa. Odnegovani kao vino, krećemo dalje...
 

Smederevska Tvrđava

(obilazak tvrđave)
 
Spuštamo se prema gradu Smederevu, i njegovoj dunavskoj tvrđavi. Nekadašnja prestonice Srbije građena u 15.veku otkriva nam obilje informacija i dokaze koliko je ova tvrđava imala važnu ulogu za celu Evropu od svog nastanka. Upravo je njen osnivač, srpski vladar i despot Đurađ Branković, nakon pada Carigrada (Konstantinopolj) preneo mošti Svetog Luke 1453. u Smederevsku tvđavu. Bila je najveća ravničarska tvrđava u Evropi sa vidljivim bedemima koji i dan danas gordo stoje i podsećaju na burne događaje.
 

Mesto sastanka sa turističkim vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanje ture 7-8 sati. Vreme polaska u 10.00 časova ili prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča.
Ulaznice za sve lokalitete, Degustacija rakije i vina, povratni transfer.
 
 
 

Image

 

Licenca Organizatora Turističkih Putovanja 069 / 2022

 
         +381 60 572 02 55
      +381 64 130 05 25
    +381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23. Beograd. Srbija.

Media